Κατέβασε την εφαρμογή JOBSbnb και βρες δουλειά, στα μέτρα σου!
img

Δεν θες να είσαι αυτός ο σερβιτόρος

Ημερομηνία: 17-05-2019

Κυκλοφορούν ανάμεσά μας. Μπορεί να είναι ο συνάδελφός σου. Μπορεί να είναι το μπος σου. Μπορεί να είσαι εσύ. Όχι, σε παρακαλούμε, μην είσαι εσύ.

 

Στον σκληρό αυτό κόσμο της εξυπηρέτησης και της εστίασης, δεν είναι μόνο οι ιδιόρρυθμοι (είδατε τι ωραία που το θέσαμε;) πελάτες που μπορεί να κάνουν την καθημερινότητα πιο challenging. Είναι μερικές φορές και οι σερβιτόροι που -άνθρωποι είναι και αυτοί- μπορεί να… ολισθήσουν. Σταχυολογούμε 7+1 τύπους σερβιτόρων που ίσως θες να αποφύγεις (να είσαι).

 

Ο σερβιτόρος «Αγγέλα»

Αγγέλα από το Παρά Πέντε. Όχι υπόδειγμα υπομονής. Μπαίνει πελάτης. «Έναν φραπέ για έξω». Αγγέλα: «Ζάχαρη να βάλω όση θέλω εγώ;». Πελάτης: «Ε;». Αγγέλα: «Τι καφέ λέω; Μέτριο, γλυκό, τουλούμπα; Τι;».

 
Ο αφηρημένος σερβιτόρος

Παραγγέλνει το τραπέζι μία σαλάτα Καίσαρα, μία μπρουσκέτα και μία αραμπιάτα. Φεύγεις. Γυρνάς μετά από δύο λεπτά. «Μια ρόκα παρμεζάνα  δεν είπατε;». «Μια μερίδα μανιτάρια δεν είπατε;». «Ένα ψητό γουρουνόπουλο δεν είπατε;». Ε, σχεδόν.

 

Ο σερβιτόρος-καταστροφή

Κανείς δεν γεννήθηκε με έναν δίσκο στο δεξί χέρι (εκτός ίσως από τον δισκοβόλο του Μύρωνα), αλλά υπάρχουν και αυτοί που δυσκολεύονται λίγο να μην σπείρουν το όλεθρο στο μαγαζί. Τους πέφτουν δίσκοι, ποτήρια, πιάτα, σερβίτσια, κούπες, κουπάκια, τσαγιερά, κανάτες, μπουκάλια, νερά, ποτά, φαγητά, παγάκια. Αρμαγεδδώνες. Δεν πειράζει, εμείς να ‘μαστε καλά. Αλλά να μας μείνει και κάνα πιάτο να ‘χουμε να σερβίρουμε.

 

Ο ατσούμπαλος σερβιτόρος

Γειτνιάζει επικίνδυνα με την από πάνω κατηγορία. Με την διαφορά ότι ο σερβιτόρος αυτός δεν σπάει μόνο. Γλιστράει, χτυπάει τη μέση του στις γωνίες, κοπανάει τα γόνατά του στα τραπέζια, παίρνει αμπάριζα τους υπόλοιπους. Και δεν είναι καν Simpson.

 

Ο «ενημερωμένος» σερβιτόρος

Εκείνος που όταν έχει ένας πελάτης μια απορία για το μενού (τι είναι τα strozzapreti; Με τι σερβίρεται η ταλιάτα; Τι ντρέσινγκ έχουν τα λαχανικά;) απαντάει «Θα σας γελάσω. Να πάω να ρωτήσω;». Φυσικά, δεν μπορεί να ξέρει κανείς τα πάντα, αλλά τα βασικά του μενού που σερβίρεις, κάν’ τα ένα σκονάκι. Βοηθάει. Πάντα.

 

Ο ερωτευμένος σερβιτόρος

Κανένα πρόβλημα για τους πελάτες. Μεγάλο πρόβλημα για τους συναδέλφους του. Μιλάει στο τηλέφωνο με την αγαπούλα του καθ’ όλη τη διάρκεια της βάρδιας, της στέλνει gif-άκια με σκυλάκια που κάνουν γλυκουλιές, της στέλνει εμότικονς με ανθρωπάκια χέρι-χέρι, τσεκάρει το κινητό του 5.000 φορές το λεπτό. Και γύρω του ο κόσμος καταρρέει. Κι εμείς ερωτευτήκαμε, αλλά δεν τρελαθήκαμε.

 

Ο σερβιτόρος «πώς σας φαίνεται»

Μην παρεξηγηθούμε. Είναι πάρα πολύ καλό να ρωτάει κάποιος «πώς σου φαίνεται το φαγητό» αλλά όχι ανά δύο λεπτά και όχι όταν ο άλλος έχει βάλει τη μπουκιά μόλις στο στόμα. Στην τελική πώς να σου απαντήσει ο άνθρωπος μπουκωμένος με τη μισή τορτίγια;

 

Ο σερβιτόρος «καλή απόλαυση»

Εεε, εδώ υπάρχει ένας μαινόμενος πόλεμος. Υπάρχει το «καλή απόλαυση» ως έννοια ή όχι; Και γιατί τελευταία το ακούμε τόσο πολύ; Ας μην μπούμε σε αυτή την κουβέντα, οπότε ας το κλείσουμε εδώ.
 

Εσένα ποιος είναι ο αγαπημένος σου (ή καθόλου αγαπημένος σου) τύπος σερβιτόρου;
JOBSbnb

Δείτε επίσης