Κατέβασε την εφαρμογή JOBSbnb και βρες δουλειά, στα μέτρα σου!
img

Μέτρα πρόληψης από τον κορωνοϊό για εστιατόρια [video]

Ημερομηνία: 12-03-2020

Ο κλάδος της Εστίασης βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα, αφού εξυπηρετεί χιλιάδες ανθρώπους καθημερινά. Ακολουθούν οδηγίες για τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων εστίασης, οι οποίες θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση αυτής της πρωτόγνωρης κατάστασης.

Τι είναι ο κορωνοϊός 2019-nCoV;

2019-nCoV (Coronavirus) είναι ιός που προκαλεί την αναπνευστική ασθένεια COVID-19. Καταγράφηκε για πρώτη φορά στο Wuhan της Κίνας. Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), δεν είναι σαφές πόσο εύκολα ή βιώσιμος ο ιός αυτός εξαπλώνεται μεταξύ των ανθρώπων. Συνήθως, οι ιοί της αναπνευστικής οδού είναι πιο μεταδοτικοί όταν ένα άτομο είναι πιο συμπτωματικό, αλλά έχουν αναφερθεί περιπτώσεις διάδοσης του ιού όταν το προσβεβλημένο άτομο δεν παρουσιάζει συμπτώματα.

Πώς ανταποκρίνονται τα εστιατόρια;

Η βιομηχανία της Εστίασης ακολουθεί αυστηρούς τοπικούς κανόνες δημόσιας υγείας. Για να τηρήσουν αυτές τις οδηγίες, τα εστιατόρια διαθέτουν πρωτόκολλα ασφάλειας και βέλτιστες πρακτικές, συμπεριλαμβανομένης της καθοδήγησης από το υπουργείο Υγείας. Οι ιδιοκτήτες καταστημάτων πρέπει να επικοινωνούν με τα τοπικά τμήματα υγείας για τις τελευταίες συμβουλές / πληροφορίες σχετικά με τον επίμαχο ιό.

Τι μπορούμε όλοι να κάνουμε;

Οι κανόνες δημόσιας υγείας υποδεικνύουν ότι οι άνθρωποι πρέπει να ακολουθούν τα ίδια βήματα που θα ακολουθούσαν και για τη γρίπη: καθημερινές προληπτικές ενέργειες, όπως το πλύσιμο των χεριών σας συχνά και η επίσκεψη σε έναν γιατρό όταν είστε άρρωστοι. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έχει επίσης μια προκαταρκτική καθοδήγηση για την προετοιμασία ενός χώρου εργασίας για το COVID-19.

 

 

Πηγή: ΠΑΣΚΕΔΙ

JOBSbnb

Δείτε επίσης