Κατέβασε την εφαρμογή JOBSbnb και βρες δουλειά, στα μέτρα σου!
img

Οι Δέκα εντολές του υποψηφίου

Ημερομηνία: 17-05-2019

Το να βρεις δουλειά στα μέτρα σου, τέκνο μας, είναι πιο εύκολο από ποτέ με το JOBSbnb. Σου δίνουμε μερικές συμβουλές που αν ακολουθήσεις με ευλάβεια, σύντομα θα ακούς «Αλληλούια» από ψηλά.

 

1. Εν αρχή δημιούργησε όσο πιο πλήρες προφίλ μπορείς στο JOBSbnb. Αν ήμασταν στο Airbnb θα φρόντιζες να έχεις εκτενείς πληροφορίες για το κατάλυμά σου, έτσι δεν είναι; Βάλε το βιογραφικό σου, συμπλήρωσε το στοιχεία σου! Παρουσίασε τον εαυτό σου σωστά και θα είσαι Θεός.

 

2. Ου ποιήσεις προφίλ με λάθος φωτογραφία. Βάλε μια καλή. Όχι μία από βραδινή σου έξοδο, ούτε από διακοπές με μαγιό. Ούτε αγκαλιά με φίλους. Αν δεν έχεις μια φωτό που να θεωρείς decent είναι πολύ εύκολο να βγάλεις. Η εφαρμογή σού δίνει άλλωστε αυτή τη δυνατότητα. Απλώς φρόντισε το background. Ένα ανοιχτόχρωμο, απλό background είναι το καλύτερο.

 

3. Μνήσθητι να αναζητήσεις δουλειά σε ακτίνα που θα μπορείς να φτάνεις εύκολα. Δεν υπάρχει χειρότερο από το να ξεκινήσεις μια συνεργασία και να την σταματήσεις επειδή είναι απαγορευτικές οι αποστάσεις. Άλλωστε και αυτή την επιλογή στη δίνει το JOBSbnb app: να βάλεις επιθυμητή τοποθεσία στα φίλτρα σου. Και μάλιστα, μπορείς να ορίσεις μια Τοποθεσία στην οποία δεν μένεις τώρα, αλλά σκοπεύεις να πας (π.χ. για να συνδυάσεις διακοπές με δουλειά).

 

4. Θέσε ρεαλιστικά όρια αμοιβής. Όλοι θα θέλαμε να πληρωνόμαστε περισσότερο για αυτό που κάνουμε, αλλά πρέπει να είμεθα και στα πλαίσια απολαβών της αγοράς. Αντιλαβού, σώσον και ελέησον ημάς.

 

5. Μόλις έλαβες το notification για να κάνεις συνέντευξη! Επιβεβαιώνεις άμεσα την ώρα και τώρα θα πρέπει να παρουσιάσεις τον καλύτερο εαυτό σου! Τι κάνεις αμέσως; Μαθαίνεις για το μαγαζί! Τι στιλ έχει; Είναι formal; Είναι πιο φιλικό; Πήγαινε στη συνέντευξη με το ανάλογο στιλ. Μην πας επί ματαίω για interview σε καφετέρια ντυμένος με κοστούμι, ούτε σε εστιατόριο ξενοδοχείου ντυμένος όπως πας σε πάρτι. Αμαρτία. Επίσης, αν πρόκειται να μην πας στη συνέντευξη, ενημέρωσε! Διπλή αμαρτία να σε περιμένουν! 

 

6. Ου αμελήσεις να κάνεις το research σου. Τι σερβίρει το μαγαζί για το οποίο ενδιαφέρεσαι; Το να ξέρεις τα στοιχειώδη για το μενού, τις ποικιλίες καφέ που σερβίρει ή άλλες λεπτομέρειες, δείχνει ότι πραγματικά ενδιαφέρεσαι, και σου δίνει το προβάδισμα έναντι σε άλλους υποψηφίους που θα πάνε εκεί πιο αθεόφοβοι. Πώς θα τα μάθεις; Θα σου πούμε δύο λέξεις: Φέις – μπουκ. Όλα εκεί μέσα είναι συνήθως.

 

7. Ου απωλέσεις χρόνο προ της συνέντευξης (αν χρειαστεί να περάσεις από συνέντευξη, γιατί μπορεί και να μην χρειαστεί!). Ξεκίνα αρκετά νωρίτερα. Μπες στο google maps και δες πόση ώρα χρειάζεσαι για να φτάσεις εκεί με τα πόδια, τα Μέσα ή με αυτοκίνητο. Και κάνε τα κουμάντα σου.

 

8. Τίμα τον πατέρα, τη μητέρα σου και τους τύπους ευγενείας που σου εδίδαξαν. Απευθύνσου στον πληθυντικό σε όλους στην αρχή. Εκείνοι αν χρειαστεί, θα σου ζητήσουν να το γυρίσεις στον ενικό.

 

9. Ου ψευδομαρτυρήσεις ότι ξέρεις κάτι ενώ δεν το ξέρεις. Είναι πιο τίμιο να πεις ότι δεν το ξέρεις αλλά ότι έχεις την ικανότητα γρήγορα να το μάθεις.

 

10. Ου λησμονήσεις να φρεσκάρεις λίγο τις γνώσεις σου. Είτε έχεις ξαναδουλέψει είτε όχι, μπορείς μερικές βασικές γνώσεις για τις ευθύνες της εστίασης και του σέρβις να τις μάθεις με ένα απλό search στο διαβολικό διαδίκτυο. Θα φροντίζουμε κι εμείς εδώ να σου λέμε τα… SOS όποτε χρειάζεται μέσα από το αυτό το blog. Καλό;

JOBSbnb

Δείτε επίσης